Voorbereiding
Laat de bavette op kamertemperatuur komen. Breng intussen de kamado, met het hitteschild en RVS rooster, naar een temperatuur van 90 °C.
Salsa verde
Pluk, voor de salsa verde de blaadjes van de peterselie en de basilicum en pel de knoflook. Hak de kruiden en de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers het sap uit. Snijd de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa verde en voeg peper en zout naar smaak toe.
Rollade
Leg de bavette op de snijplank en snijd deze horizontaal in de lengte in, maar niet helemaal door (butterfly snijtechniek). Klap het vlees open en bestrijk het met de salsa verde. Rol het vlees zo op dat je de rollade straks tegen de draad in kunt snijden. Bind de rollade op met opbindtouw en bestrooi rondom met de dirty cow rub ;wrijf deze goed in het vlees.
Bavette garen
Leg de rollade met behulp van de BBQ tang op het RVS rooster boven het hitteschild. Laat ca. 40 minuten garen tot dat deze een kerntemperatuur van 42 °C heeft bereikt. De temperatuur kun je meten met een thermapen of andere thermometer. Snijd intussen de harde onderkantjes van de asperges en leg de asperges apart.